Alenka v Burtnově říši divů

Už jste o tom nejspíš slyšeli. Tim Burton poslal do kin další ze svých spektakulárních spektáklů, Alenku v říši divů. Jeho rukopis je poznat na míle daleko. Extravagantní barvy, nepřirozené tvary přirozených věcí, všudypřítomný chaos a v neposlední řadě Johny Depp . Tak to má u Tima být. Pokud vás tahle směs neomrzela, jděte Alenku do kin rozhodně prozkoumat.

Celý příběh je nové dobrodružství 20leté Alenky, která si na předešlé setkání s podivuhodnou říší nepamatuje. Tim Burton si to celé vymyslel. I když děj není zas tak nic překvapivého, ani na vteřinu se nebudete nudit (tedy, já se alespoň nenudila).  Nejgrandiosnější jsou samozřejmě kostýmy, kulisy a disproporce lidských postav (převeliká hlava, rty, nosy, podbradky…) Nechápu, je to už několikátý film Tima Burtna  (a Johna Deppa)v podobném duchu a přesto je originální!!!

Smekám před tvojí kreativností,óóó Time Burtne!!!

→ Určitě zajděte do kina, pro malou domácí televizi je to naprosto nestravitelné

→ A pro opravdové fajnšmekry tu mám tip na právě probíhající výstavu Tima Burtna  v Moma art galerii v New Yorku → /www.moma.org/visit/calendar/exhibitions/313

→ K této výstavě je vydána edice Moleskine + Moma + Tim Burton (nemusíte pro něj až do New Yorku, jde i objednat)

Moleskine a T.B.

2 Responses to Alenka v Burtnově říši divů

  1. Lolly píše:

    ses prvni kdo pise o alence pozitivne,teda spis o tom filmu:) tak ja na to nakonec pujdu :-))) jsi docela presvedciva 😀
    ps.budu si chtit taky poridit moleskine a budu si do toho crtat kreslit a citit se jako ti slavni umelci,kteri to driv taky delali tak:-D

    • Agata píše:

      tak to mám radost,z film i z Moleskinu: Sice jsem o tom chtěla napsat článek, ale že seš to ty, tak ti to teď poradi.:-)…pokud chceš ten na črtání a ne limitovanou edici a nechceš čekat,až ti to přijde poštou, zkus:www.fra.cz a nebo rovnou zajdi do jejich kavárny Fra café (kousek os Ipáku), oni distribuujoi Moleskines po Praze, takže maj velký výběr. A navíc maj zrovna výprodej diářů 2010(a za levno:)

Napsat komentář